Samen Spreken
Samen Denken
Samen Werken

home wie wij zijn wat wij doen en voor wie publicaties contact

Interviews

Op deze pagina kunt u interviews lezen/beluisteren.

Namens CKN gaat Paulien Hilbrink in gesprek met Erik Boers over zijn promotieonderzoek 'van weten naar geweten'. Klik hier om dit interview te lezen.

Op woensdag 24 december 2021 werd Erik Boers geïnterviewd over ons boek ‘Publieke Bezinning’ in Studio P, onderdeel van Kennisknooppunt Participatie. Thema van deze aflevering was ‘Dialoog en Participatie’. Gastheer: Erik Pool, directeur Participatie (Ministerie IenW). Zie vanaf minuut 24.

Namens De Nieuwe Wereld gaat Marthe van Rijn in gesprek met Erik Boers. Klik hier om dit interview over het voeren van goede gesprekken in organisaties te volgen.

Klik hier om te luisteren naar de opname die gemaakt is n.a.v. het interview dat Diederick van Elst van Studio040 met Erik Boers had n.a.v. het thema 'wantrouwen en complot-denken' dat behandeld zou worden in de oktober-bijeenkomst van Socratisch café Eindhoven.

Onze collega Frank Garten heeft in het vijfde deel van zijn Engelstalige podcast-serie ‘Clarity in Conversations’ een uitgebreid interview met Erik Boers opgenomen. Over de kunst van het goede gesprek, het doel loslaten, de goede vorm vinden, meer diepgang bereiken door concrete voorvallen te bespreken …. Beluister deze aflevering.

'Denken in een vijandige omgeving' interview met Erik Boers in Peoplesphere nummer 54 juli 2011. Klik hier om het artikel te lezen. Bronvermelding: www.peoplesphere.be

De digitale school kent een vaklokaal voor filosofie. Voor hun nieuwsbrief is er een interview met Erik Boers afgenomen. Klik hier om het artikel te lezen.

Filosofie is hip, ook in het bedrijfsleven. Maar wat heeft het communicatiemanagers concreet te bieden? Sjoukje van de Kolk interviewt Pieter Mostert.
Klik hier om het artikel te lezen. Bronvermelding: Interne Communicatie 5-2011

Denken kan grappig zijn Wie zichzelf wil leren kennen, kan in therapie gaan. Of een filosoof consulteren. 'Hoezo is nadenken saai?' In het NRC magazine verscheen een interview met Minke Tromp waarin zij verteld over de toegepaste filosofie.
Lees het hele artikel hier.

Hier kunt u het interview beluisteren met Jos Kessels over Vrije Ruimte, Praktijkboek http://www.managementboek.nl/boek/9789085065418/vrije_ruimte_praktijkboek-jos_kessels

 
English

Achtergrondliteratuur

Artikelen

Boeken

Interviews

Lezingen

Materiaal

Nieuwsbrief

Podcasts

Presentaties

Recensies

Scripties

Video- en audioclips

Nieuws
15 november 2022: verdediging proefschrift Erik Boers
 
Van weten naar geweten
 
Nieuwsbrief voorjaar 2022
 
De Retraite Zwijgen en Spreken (26 - 28 mei 2022) vindt ook dit jaar online plaats
 
Zorg voor sporters: een balans tussen machteloosheid en vertrouwen
 
Meer nieuws >>
 
Blogs
Verkiezingsuitslag en Morele Intuities | Erik Boers
 
Leer de juiste woorden | Erik Boers
 
Online intervisie, mijn standpunt herzien | Erica Koch
 
Hoezo ambulantisering | Erik Boers
 
Ervaringen met online intervisie en werkzame bestanddelen | Erica Koch
 
Meer blogs >>
 
 

Het Nieuwe Trivium, filosoferen in organisaties | Nicolaas Beetsstraat 11, 5615 JH Eindhoven | 06 - 5516 6147 | info@hetnieuwetrivium.nl |