Samen Spreken
Samen Denken
Samen Werken

home wie wij zijn wat wij doen en voor wie publicaties contact

Geslaagde retraite "Zwijgen en Spreken" op nieuwe locatie bij de Dominicanen

Lees hier het weblog wat Erik Boers schreef naar aanleiding van zijn retraite met Peter van Hooft.

De eerste keer op retraite. Ik wist niet wat ik mocht verwachten. Deze dagen bleken een verrijking. Het heeft mij nieuwe inspiratie gegeven tot denken en doen. Een mooie verhouding tussen spreken en zwijgen, denken en (proberen) niet (te) denken. De tekst van Aristoteles en onze toevoegingen daarbij helpen mij om systematisch het midden te vinden en waakzaam te zijn op / minder snel te vervallen in oude patronen. Een fijne sfeer met goed gezelschap. 
Floor van den Bergh (Adviseur klimaatadaptatie en stedelijk ontwerper). Buro Bergh

De retraite heeft voor mij zijn 'doel getroffen'. De combinatie van activiteiten gaf mij een gevoel van ‘juistheid’, het onderzoek was nauwkeurig en bestendig. We hebben dit in goede relatie met onszelf gezocht, hebben onszelf onderzocht en ik heb het gevoel dat de morele kwaliteit van de gevonden antwoorden hoog is. Ik ben wijzer geworden over het midden in mijn eigen onderzoek. Ik vond het zéér aangename dagen. In heel goed gezelschap. 
Luuk (psychotherapeut) van stegmann-psychotherapie

We hebben de grenzen van doelgerichtheid in relatie tot een juist midden kunnen onderzoeken. We deden dat middels aandachtsmeditatie, een Socratisch Gesprek en tekststudie. Die combinatie blijkt steeds weer doel te treffen. Daarnaast was het fijn weer eens binnen de muren van een klooster te mogen vertoeven en te kunnen spreken met de bewoners die leven midden tussen klooster en stad, tussen 'vita contemplativa' en 'vita activa'. Zoals een van hen zei: wij leven de 'vita mixta'. Ook wij hadden daar deel aan tijdens onze retraite: 'rondom het doel in het midden'. Met dank aan allen die dit mede mogelijk maakten.
Peter van Hooft, socratisch boeddholoog en retraiteverzorger van aANZet

 
English

13 oktober 2020: Socratisch cafe Eindhoven over 'Wantrouwen en Complot-denken'
 
Zomerreces: bereikbaarheid bureau Het Nieuwe Trivium
 
08 juni 2020: Cyber cafe over 'eigen verantwoordelijkheid'
 
Cyber Cafe als alternatief voor fysiek Socratisch cafe
 
Online retraite Zwijgen en Spreken
 
Meer nieuws >>
 
 

Het Nieuwe Trivium BV, filosoferen in organisaties | Postb. 490 5600 AL Eindhoven | 0646118982 | info@hetnieuwetrivium.nl |