Samen Spreken
Samen Denken
Samen Werken

home wie wij zijn wat wij doen en voor wie publicaties contact

08 juni 2020: Cyber cafe over 'eigen verantwoordelijkheid'

Op 08 juni mei a.s. vindt ons derde cyber café plaats. Net als de vorige keer gaan we met elkaar online in gesprek via Zoom. Deelnemers ontvangen hiervoor nadere instructies. Ditmaal starten en eindigen we plenair. De uitgangsvraag is: Wat is eigen verantwoordelijkheid? Bestaat dat wel, wanneer de overheid altijd de mogelijkheid heeft om in te grijpen? Wat bevordert en/of belemmert het nemen van eigen verantwoordelijkheid? En voor wie ben je eigenlijk verantwoordelijk: voor jezelf, je naasten, de samenleving...? 

Om deel te nemen heb je een laptop/PC/mobiel met camera en microfoon nodig. Ter voorbereiding vragen we je om na te denken over welke concrete ervaring, welk cruciaal moment uit jouw dagelijks leven interessant is om te onderzoeken in het licht van deze uitgangsvraag. Vat deze ervaring samen in enkele zinnen; rond dat af met een eerste antwoord op de uitgangsvraag en mail dat uiterlijk 05 juni voor 14h00 naar info@hetnieuwetrivium.nl. Zet er ook je telefoonnummer bij.
De gespreksleiders zullen de ervaringen doornemen en een selectie maken.
Degene wiens voorbeeld gekozen wordt, krijgt telefonisch bericht van een gespreksleider.
Rond elk voorbeeld zal een groep worden geformeerd.
Gespreksleiders: Erik Boers, Sjaak Evers en Ad Molenaars.

 
English

15 november 2022: verdediging proefschrift Erik Boers
 
Van weten naar geweten
 
Nieuwsbrief voorjaar 2022
 
De Retraite Zwijgen en Spreken (26 - 28 mei 2022) vindt ook dit jaar online plaats
 
Zorg voor sporters: een balans tussen machteloosheid en vertrouwen
 
Meer nieuws >>
 
 

Het Nieuwe Trivium, filosoferen in organisaties | Nicolaas Beetsstraat 11, 5615 JH Eindhoven | 06 - 5516 6147 | info@hetnieuwetrivium.nl |